Za vse, ki ste bili v času našega letnega koncerta na morju, pa tudi za vse tiste, ki iz drugačnih razlogov niste mogli koncertu prisostvovati, vam na tej povezavi ponujamo košček poletja.

 

Vokalna Akademija Ljubljana vabi nove pevce v svoje vrste. Vaje so ob torkih od 19-22, takrat so tudi avdicije. Če bi želel z nami ustvarjati in muzicirati, se nam le pridruži, ne bo ti žal.

 

19.7.2013 se Vokalna akademija Ljubljana odpravlja v Francijo, natančneje v provanso na znameniti Festival des Chœurs Lauréats 2013. V sklopu festivala bomo zapeli pet koncertov z zaključnim v Avignon-u. Več novic sledi ....

 

16.7.2013 bo izšel nov CD Vokalne akademije Ljubljana Mozart: Requiem, za zbor, soliste in klavir štiriročno, ki jo je priredil Carl Czerny. 

 

cd requiem

Vokalna akademija Ljubljana

Dirigent: Stojan Kuret

Klavir: Mojca Prus, Katarina Tominec

Solisti: Martina Burger, sopran

           Polona Kopač Trontelj, alt

           Martin Logar, tenor

           Luka Ortar, bas

           Klemen Šiberl, bas


 

 

 

 

CD je posnet v živo v cerkvi Sv. Jakoba v Ljubljani 3. aprila 2012.

 

Srečno smo se vrnili iz Pekinga, kjer smo na branili barve evrope in evropskega zborovskega petja na velikem zborovskem srečanju. Več tem si lahko preberete na tej povezavi.

 

Vokalna akademija Ljubljana se trenutno mudi v Pekingu, kjer kot povabljenka zastopa Evropo na velikem mednarodnem zborovskem srečanju IFCM. Več o tem si lahko preberete tukaj.  

 

Dirigent Stojan Kuret je nagrado prejel za dirigentske dosežke na področju zborovske glasbe v zadnjih dveh letih. Prispevek Marijana Zlobca v Delu. Portret nagrajenca na RTV Slovenija. Posnetek proslave ob slovenskem kulturnem prazniku (nastop Vokalne akademije Ljubljana in podelitev nagrade maestru Kuretu od 31' 45'' do 38' 58'').

Preberi več
 

K sodelovanju vabimo po enega pevca na sekcijo. Žarišča sezone: Mozartov Requiem (marec), otvoritveni koncert tekmovanja Naša Pesem 2012 (april), IFCM World Choral Summit 2012, Peking (julij). Kontakt:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Oglejte si portret dirigenta Stojana Kureta, ki ga je ob podelitvi prestižne nagrade Guidoneum Awardv Arezzu za TV Slovenija pripravila Tamara Stanese z RAI Trst (Slovenci v Italiji, 28. 10. 2011, RTV Slovenija, prispevek od 8'39'' do 15'21'').

 

Vokalna akademija Ljubljana je s tekmovalnima nastopoma 23. in 24. septembra 2011 osvojila Grand prix prve izvedbe mednarodnega zborovskega tekmovanja v Aosti. Preberite članek v Delu.

Aosta

 

stran 1 od 2

<< Začetek < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>